مناطق آزاد مازندران به پایگاهی برای صادرات تبدیل شود
به گزارش سایت گلوگاه ما به نقل از شرق مازندران منطقه آزاد مازندران با قرار گرفتن در موقعیت راهبردی و بهرهمندی از منابع اقتصادی و اجتماعی از جمله شرایط جغرافیایی، منابع طبیعی غنی، زیرساختهای بندری و ظرفیت گردشگری، تنوع تجاری در صنعت و کشاورزی، شیلات، فناوری، نیروی انسانی جوان و متخصص و بخش خصوصی توانمند، مزیتهای بسیار خوبی برای کمک به اقتصاد کشور و توسعه صادرات دارد.
جلسه توسعه صادرات مازندران امروز شنبه با حضور استاندار مازندران و با هدف گذاری افزایش صادرات از ۴۰۰ میلیون دلاری فعلی به مرز یک میلیارد دلار همزمان با آغاز فعالیت سامانه ثبت شرکت های تولید و صنعتی صادرات محور برگزار شد.
توسعه صادرات با محوریت مناطق آزاد به ویژه با تکیه بر نقش و ظرفیتهای منطقه آزاد تجاری-صنعتی مازندران یکی از اهداف مهم اقتصادی کشور است. این مناطق به دلیل برخورداری از قوانین و مقررات خاص، مشوقهای صادراتی و تسهیلات ویژه، میتوانند نقش مؤثری در افزایش صادرات غیرنفتی و توسعه فعالیتهای اقتصادی ایفا کنند.
همسو با این پتانسیل ها، برنامهها و اقداماتی در مازندران در حال انجام است تا با رفع موانع و ارتقای زیرساختها، مناطق آزاد به قطبهای صادراتی فعالتر تبدیل شوند؛ تدوین سند راهبردی توسعه صادرات مناطق آزاد و حمایت دستگاههای اجرایی ذیربط از جمله این اقدامات است.
فرصت شرکت های تولیدی و صنعتی صادرات محور مستقر در محدوده مناطق آزاد مازندران
مدیرعامل سازمان منطقه مازندران در این جلسه از آغاز فعالیت سامانه ثبت شرکتهای منطقه آزاد با درج نخستین شرکت در حوزه فناوری خبر داد و گفت: ساختار مالی و بودجه ای منطقه آزاد استان نیز با هدف توسعه مبادلات تجاری با کشورهای حوزه خزر و CIS عملیاتی شد و اکنون برای جذب حداکثری سرمایهگذاری در بنادر نسل سوم آماده است.
امین افقی با بیان این که شرکت های تولیدی و صنعتی مستقر در محدوده منطقه آزاد مازندران در اولویت ثبت در سامانه و برخورداری از مشوق های صادراتی هستند، گفت: در حال حاضر ساختار مالی و بودجه ای منطقه آزاد استان شکل گرفته است.
وی با توضیح این که ایجاد گمرک در ۲ منطقه آزاد بندر امیر آباد و بابلسر می تواند فرایند صادرات محصولات تولیدی و صنعتی مازندران را شتاب بدهد، تصریح کرد: با همکاری و پیگیری شخص استاندار این مضوع مهم در حال نهایی شدن است.
رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل منطقه آزاد تجاری-صنعتی مازندران با اشاره به مطالبه ۲ دههای مردم و مسوولان این استان برای تاسیس منطقه آزاد خاطرنشان کرد: بهرهمندی از ۲ بندر استراتژیک امیرآباد و نوشهر که در سال گذشته با عنوان منطقه ویژه اقتصادی در مجموع ۶.۵ میلیون تن تخلیه و بارگیری داشتند و ۶۸ درصد عملکرد بنادر شمالی کشور را به خود اختصاص دادند نشان میدهد که این استان تا چه اندازه ظرفیت اقتصادی برای توسعه اقتصاد دریامحور دارد.
افقی ادامه داد: بنادر امیرآباد و نوشهر در کنار منطقه مستعد و با ظرفیت چپکرود و میرود بهعنوان مثلث توسعهای استان با همافزایی ظرفیتها، اعمال مزیتها و معافیتهای قانونی مناطق آزاد و خلق ارزش برای سرمایهگذاران به عنوان مکمل یکدیگر ماموریتها و اهداف تشکیل منطقه آزاد مازندران را عملیاتی میکنند.
وی تصریح کرد: آغاز فعالیت سازمان منطقه آزاد تجاری-صنعتی مازندران با استقرار ساختار اداری، مطالعه طرح جامع و تدوین سند راهبردی، پیادهسازی مزیتهای گمرکی و برقراری فرآیندهای ثبت شرکت و صدور مجوزهای قانونی بستر مناسب برای جذب سرمایهگذاران را فراهم کرده است.
توسعه صادرات با توسعه و تجهیز آزمایشگاه استاندارد در بنادر امیرآباد و نوشهر
مدیر کل استاندارد مازندران با بیان این که تجهیز و تکمیل آزمایشگاه استاندارد در ۲ بندر امیرآباد و نوشهر نیازمند اعتبارات ملی است، گفت: در حال حاضر آزمایشگاه استاندارد بندر امیرآباد در منطقه آزاد نیازمند ۵۲۰ میلیارد اعتبار است که ۱۵۰ میلیارد اعتبار از سوی سازمان تخصیص یافت.
عباس رحیمی با بیان این که آزمایشگاه بندر نوشهر هم از آزمایشگاه های بسیار پیشرفته کشور محسوب می شود که نیازمند اعتبار برای تجهیز و نگهداری است، بیان داشت: کمبود نیروی انسانی از دیگر مشکلات استاندارد برای فعالیت همه جانبه آزمایشگاه ها در مناطق آزاد استان است.
وی با بیان این که آموزش بازرگانان و صادر کنندگان در خصوص اهمیت توجه به استاندارد محصولات صادراتی و وارداتی در استان اشاره کرد و بیان داشت: با توجه به اهمیت صادرات در منطقه آزاد، بازرگانان باید نسبت به مقررات و آئین نامه های استاندارد آزمایشگاهی محصولات و کالاهای صادراتی آگاه کامل داشته باشند.
برنامه های اتاق بازرگانی برای توسعه محصولات کشاورزی مازندران
رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی مازندران نیز در این جلسه با بیان این که توسعه صادرات محصولات کشاورزی با محوریت مرکبات، کیوی، گل و گیاه وآبزیان استان در دستور کار است، گفت: به طور یقین با فعالیت سامانه ثبت شرکت های تولیدی و صنعتی در منطقه آزاد و برخورداری بازرگانان از مزیت ها و مشوق های صادرات و واردات منطقه آزاد، توسعه و رونق اقتصادی به مراتب گسترش و جهش محسوسی خواهد یافت.
علی تقی پور با اظهار این که میز های صادرات محصولات کشاورزی مازندران در کشورهای هدف همواره در حال پیگیری و برنامه ریزی لازم در حال انجام است، ادامه داد: مهمترین چالش بازرگانان برای صادرات و واردات جابجایی ارز است.
مناطق آزاد محور جهش صادراتی مازندران
استاندار مازندران، توسعه مناطق آزاد تجاری و تقویت ظرفیتهای صادراتی صنایع استان را محور اصلی گفتوگوها عنوان کرد و گفت: لزوم همکاری و همافزایی واحدهای صنعتی صادراتمحور مورد تاکید است.
مهدی یونسی رستمی در جلسه تخصصی صادرات استان مازندران با اشاره به ظرفیتهای مناطق آزاد تجاری، اظهار داشت: در حال حاضر ۲ منطقه آزاد داریم و طبق اعلام مدیر منطقه ویژه، پیگیریهای لازم برای ایجاد منطقه سوم هم در دستور کار قرار گرفته است، امیدواریم با استفاده از ظرفیت واحدهای صنعتی استان، این مناطق به پایگاه صادراتی تبدیل شوند.
وی همچنین درباره برنامهریزیهای تخصصی در حوزه صادرات خاطرنشان کرد: میزهای تخصصی صادراتی استان فعال است، اتاق بازرگانی با همکاری جهاد کشاورزی درحال برنامهریزی در سه بخش های مرکبات، گل و گیاه و لبنیات، هستند.
میزهای تخصصی صادرات مرکبات، گل و گیاه و لبنیات مازندران
نادعلی کهنسال مدیر کال صنعت، معدن و تجارت مازندران نیز در حاشیه این جلسه در جمغع خبرنگاران از برپایی میز صادرات محصولات کشاورزی شامل مرکبات و کیوی، گل و گیاه و لبنیات خبر داد و گفت: شرکت های تولیدی و صنعتی می توانند از فرصت منطقه آزاد استان در برخورداری از مشوق های صادرات و واردات بیشترین بهره را ببرند./ایرنا
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید